28 maj 2010

KOPPLA AV MED THE PÅ KORSGATAN


Ibland kan man behöva bromsa lite. Dra ned på hastigheten.
Då är ett besök i en the-butiken på Korsgatan i Göteborg en bra början.

De som handlar här köper en upplevelse. Det skall luktas på olika the-sorter och pratas. Och pratas. Och luktas. Och luktas igen. Man får som sagt var, inte ha bråttom om man är den som vänta på sin tur. Och när allt är klart, så återstår inslagningen om det rör sig om en present. Skall det vara ett paket eller cellofan?

De som jobbar i butiken går på tredje generationen och de är så charmigt rara och vänliga och tar sig all tid i världen med att plocka fram den ena sorten efter den andra. Här känner man sig verkligen sedd, även om man är över femtio. Personalen här säljer inte bara the utan en massa annat mysigt och socialt som en psykolog nog är bättre på att definiera.

"Har du bonuskort" frågas det när all är klart. Vi vet ju alla hur jobbigt det är med bonuskort som man aldrig har med sig, så damerna har löst det så att kunderna bonuskort förvaras i två stora lådor med massor av små kort, ordnade alfabetiskt och det kan ta lång tid att hitta det rätta. "Det är mycket uppskattat av kunderna" säger damen i butiken.

Det kan vara lite tålamodsprövande för de som väntar. Men det får ju kunderna att känna sig viktiga och ompysslade, och att de hör hemma här i den här butiken. Idag har jag lämnat över mitt mitt bonuskort som jag tidigare hade i min plånbok. Det står numera mysigt tätt i lådan tillsammans med de andra kundernas bonuskort. De vänliga damerna vakar moderligt över oss -- de har allt under kontroll. Det känns tryggt och lugnt.

Det hela är ju bara en underbar protest mot all stress och opersonlighet vi har i samhället. Bravo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar