1 juni 2010

GP KAN BÄTTRE!

Världens viktigaste trädgårdsmässa heter THE CHELSEA FLOWER SHOW.
Hela utställningen i London varar i endast sex dagar. Det är ofattbart hur de lyckas få alla dessa blommor att slå ut just till den veckan. Våren var ju iskall.
Det är inte bara blommor, utan byggnader, skulpturer, paviljonger, vattenfall, tempel (och i år en sluss) som man bygger upp för dessa sex dagar. Man skapar miljöer som en charmig stuga på landet med ängsblommor, eller ett hus från Provence, varför inte ett tempel, ja det är nya påhitt varje år.

Företag, institutioner, trädgårdsdesigners vill visa upp sig. Och här finns gott om pengar. Och mycket prestige står på spel, det utses nämligen vinnare i olika kategorier. Trycket efter biljetter är enormt. Massor av människor i England och från andra länder vill dit varje år, men det finns inte plats för alla.

Första dagen är för drottningen och kändisar. Sedan får allmänheten (de som lyckas få tag i en biljett) tränga in sig. Och det är trångt! Det gäller att vara lång om man skall få se något. Det märks att det är lite av ett överklassnöje. Folk är väldigt välklädda i klänningar och kavaj - lite som det var förr i Göteborg.

Med tanke på det stora trädgårdsintresse som finns, och hur svårt det är att få en biljett till utställningen, var GP:s reportage ganska futtigt. Vi fick bara se några små bilder. Om de inte hade plats i tidningen, kunde de i alla fall visat mer på hemsidan, men där fanns samma bara samma bilder. (Tidigare år har GP faktiskt haft jättefina reportage).

Men lugn, här finns räddningen: En privatperson i England har varit vänlig nog att visa upp ett album med 120 bilder som kan ses när man klickar här!
(Väl inne på albumet, välj att klicka på "slideshow" i övre högra hörnet så får du en fin rundvandring)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar