9 okt. 2013

EVAS PALEY: REJÄLT RENOVERAT PÅ AVENYN


För tjugo år sedan gick jag ofta på Evas Paley.  Då fanns det inte alls samma utbud av cafe'r på sta'n och stället var packat och populärt. Otroligt effektiv personal fick det hela att löpa effektivt. Inredningen från åttiotalet var orginell och djärv, och passade märkligt in med det gamla Paley från sekelskiftet. Nu har Evas Paley byggts om och då är allt nytt i samma djärva anda, men väldigt annorlunda och den lite mörka lokalen strålar av ljus och rymd tack vare användningen av etsat spegelglas på väggarna och pelare --designen påminner lite av ett lusthus och pergola. De som minns gamla Paley känner igen stilen på armaturerna. så arvet till det gamla finns där för de som minns, samtidigt som allt är sprillans nytt. Där finns numera mindre av de sedvanliga stolarna och här breder istället ut sig ett hav av inbjudande fåtöljer och soffor. Det är sådant folk gillar och jag tror att det kommer att locka tillbaka många av de gamla gästerna. Brickor och porslin, allt är nytt och smakfullt och det hela känns välkomnande och lustfyllt -- ett ställe där man kan syresätta sinnet när man tröttnat på  minimalistisk svart-vit inredning därhemma.
Arkitekten för ombyggnationen David Gölen tyckte tydligen att mina bilder var så bra att han använder mina bilder (dock utan att be om lov) på sin hemsida. Det kostar så lite att fråga, eller hur?


 Brickor och porslin, allt är nytt och smakfullt och det hela känns välkomnande och lustfyllt -- ett ställe där man kan syresätta sinnet när man tröttnat på  minimalistisk svart-vit inredning därhemma. 
Lokalen strålar av ljus och rymd tack vare användningen av etsat spegelglas på väggarna och pelare --designen påminner lite av ett lusthus och pergola. 

Där finns numera mindre av de sedvanliga stolarna och här breder istället ut sig ett hav av inbjudande fåtöljer och soffor. Det är sådant folk gillar och jag tror att det kommer att locka tillbaka många av de gamla gästerna.


De som minns gamla Paley känner igen stilen på armaturerna. så arvet till det gamla finns där för de som minns, samtidigt som allt är sprillans nytt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar