27 okt. 2013

DAGS FÖR JULKORT


I år beställde jag några av mina egna Dala-kort Vår Aller Nådigaste Konung och Kurbits Krans. Här finns alla mina julkort. 
Korten är dubbla och har en mycket fin finish och levereras i en fin kartong. Korten trycks och skickas när de beställs (Print-On-Demand) och det sparar miljön.

I år har jag designat Julkort med Göteborgsmotiv. Främsta inspirationen kom från Tomtehuset på Vasagatan.  Köp här!
Tomtehuset på Vasagatan i Göteborg.  Läs om tomtehuset här.

"På andra våningen mot Vasagatan finns väggmålningar som avspeglar husets första invånare och deras yrken. På målningarna syns bland annat tomtar sysselsatta med tidningsläsande och fotografering. Målningarna är signerade med arkitekternas och Thorvald Rasmussen initialer. Thorvald Rasmussen var konstnär med tomtar som specialité." (Wikipedia)

Julkort med Göteborgsmotiv. Köp här!


NYTT FÖR I ÅR: 
Dubbla Julkort med Göteborgsmotiv. Köp här!

Storgatan är en av de finaste gatorna i Göteborg. Här finns mängder av hus med fantastiska utsmyckningar. Den ligger lite avsides, men den är värd ett besök. 
 Köp här!


Detta kortet har ingen text för de som föredrar det. Men det andas ju Jul.  Köp här.


Draken är från brunnsfontänen framför Domkyrkan.
 Köp här!

Runtom Poseidon på Götaplatsen finns en mängd fina figurer som man ofta missar. Titta runt karet nästa gång.
Våra "svenska" små tomtar finns inte utomlands på samma sätt där de mer har jultomtar  --  Bra att Tomtehuset renoverades för ett tag sedan. Nu syns tomtarna mycket bättre när man går förbi på Vasagatan.
Ett julkort behöver väl inte alltid vara rött? Blå-gult går väl också bra?

Det finns ingen byggnad någonstans som har så mycket svalor som Telegrafverket på Kaserntorget i Göteborg. Här är en takmålning, men det finns svalor i väggreliefer och fint huggna svalor i granit också. Man får titta efter noga för att upptäcka dem i den annars grå byggnaden.

Telegrafverket är byggt i Nationalromantisk stil (det skulle vara nordisk granit och tegel och fint hantverk ) och denna dörren är verkligen ett fint hantverk i bästa Arts and Crafts stil.

Jag gillar dessa "tanter" i Trädgårdsföreningen så de fick bli ett kort.
Jag har det fotot på Flickr och många tycks gilla det av någon anledning.
Kanske den mysiga stämningen. Köp här!

Fotot på damerna finns att köpa som poster i större format och de finns även på muggar!

För den som älskar efter våren finns här ett kort med Trädgårdsföreningen fina vårlökar. Just det året hade de verkligen lyckats göra en fin kombination. Här kan man köpa denna bild som poster eller kort.

TILL SIST:

Stockholm bör ju få sitt eget Julkort också. I all synnerhet som Östermalmshallen firar 125 år i år och här finns både posters och kort att köpa av Östermalmshallen i Dalaskrud som jag målade till jubileet.

Här finns alla mina julkort om  du vill se andra motiv också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar