28 dec. 2012

HEJA SVEN!

Hurra för Sven Hergrens som hjälper pensionärer att bekanta sig med datorer. De håller till på biblioteket i Ljungskile. Det är ett handikapp om man inte vet hur man använder en dator, så Svens arbete är oerhört viktigt. På äldre dar har man ju just all den tid man kanske inte hade tidigare, att botanisera på internet. och det finns ju så sanslöst mycket att roa sig med. Man kan resa över hela världen och lära känna nya vänner. Och man kan starta en blogg, kostnadsfritt, och skriva av sig.


Så här presenterar sig Sven:
"Heter Sven Hergens född 1939. Sedan en tid pensionist och bor på Lyckorna, Ljungskile. Kommer från Göteborg där jag vuxit upp och varit verksam. Jobbat i byggbranschen med entreprenader som inköpare hos bl a Kullenbegs och Skanska. Gift med Carmen sedan 1966, och har 2 utflugna barn och 4 barnbarn. Är husse till taxen Julle."
Jag har sett på nätet att han är med i det mesta, dyker upp här och där, var till  och med med i "Jubel i Viken".  Denna mannens hemsida har Sven hjälpt till med.

Tänkte bara tipsa Sven och hans elever om något de kan använda sig av, den elektroniska anslagstavlan, eller albumet PINTEREST. Det kostar inget att vara med, och man kan skapa olika anslagstavlor där man samlar bilder man hittar på nätet. Folk "samlar" på sådant de gillar. Om man hittar en bild på nätet av Greta Garbo, och man samlar på bilder av henne på sin elektroniska anslagstavla, så kliclkar man "PIN IT" och så hamnar den bilden på just den anslagstavlan. 

Jag ger här några ytterst få exempel (ja folk är fenomenala att hitta på kategorier) så att ni kan se vad andra samlat ihop, och kanske inspireras:

-Mer katter
-Hur man kan återanvända gamla jeans
-Virkat till tusen
-Telefoner
-Tårtor
-Fyrar
-Allt lila
-Brunnslock i gatan (dekorativa)
-Bilder på hur folk samlar på tallrikar i massor
-Tavlor med motivet lanternor (ja det är att specialicera sig)
-Vindflöjlar
-Allt blåvitt
-Paraplyer

En användare, Ann Engle  har 260 olika anslagstavlor och Ilse från Finland som är mycket duktig på stickning och annat har 132 anslagstavlor. De måste ha järnkoll på sina olika kategorier. Det är en sport verkar det som, att samla ihop så mycket man kan. 

Ha det så kul med PINTEREST. Jag själv har kul med min egen.Jag har "bara" 27 anslagstavlor än så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar