15 juni 2012

BRA GJORT CONDECO!

Idag får ett nytt cafe' konkurrera med inredningen på ett helt annat sätt än förr. CONDECO har öppnat ett nytt ställe på Östra Hamngatan som överraskar på många sätt. De antika möblerna har klätts med rustika färgstarka tyger som man inte förväntar sig på rokoko stolar.

Först tror man att lokalen är relativt liten med dessa kul fåtöljer Men längre bak öppnar  sig ett stort  lager- liknade utrymme upp.
Det visar sig att den bakre delen av Condeco består av den gamla biografen Cosmorama  som butiken Lagerhouse (den ligger vägg i vägg) tidigare disponerade. Man ser också bokhandeln på andra våningen bakom en glasvägg. Det är verkligen en visuell överraskning för besökaren. Kul! Och mysigt minsann på ett speciellt avslappnat och välkomnande sätt. Biografen Cosmorama (byggnadsminne?) skymtar fram här och där...
Här är Clark Gable i profil av mässingstråd. Man får tydligen inte göra något åt den gamla biografen. Men det gör det hela intressantare.

Om man tittar riktigt högt upp, när man står allra högst upp, får man syn på detta fina träarbetet som sitter ovanför där den gamla filmduken en gång hängde.

På baksidan (där filmduken en gång fanns) har man öppnat upp detta ståtliga fönster och dörr-parti. Väldigt effektfullt. Kreativ och kul användning av en annars kanske svårhanterlig lokal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar