16 sep. 2011

FÅGELSKÅDNING OCH BOKMÄSSAN FÖR JONATHAN FRANZEN?

När Jonathan Franzen, den högt hyllade amerikanske författaren kommer till Bokmässan i Göteborg kan han passa på att utöva sin hobby, fågelskådning. Här i Göteborg finns ju två sällsynta  örnar som vaktar på var sin sida om en elegant dörr på det gamla Telegrafverket där det ju som bekant finns gott om svalor också. 
Bild från Bokmässan i Göteborg

Jag tycker lite synd om Jonathan Franzen (pappan är förresten svensk) som känner sig tvingad att spela in denna videon. Förmodligen är det ett avtal med bokförlaget som får honom att sitta där som en olycklig hund som inte vill bli badad. Han deklarerar klart sitt motstånd. Sedan, utan att bjuda på ett enda leende, talar han lite om sin bok. Jag har läst THE CORRECTIONS och FREEDOM. Båda rekommenderas! 
När Jonathan Franzen (som också talar tyska) kommer till Göteborg där VOLVO och bokförlaget LEMONGULCHBOOKS har sina huvudkontor, kan han garanteras nästan total anonymitet. Det är få som känner till honom i Sverige. Nu finns äntligen hans böcker översatta.  Här finner Franzen en fin stad med mycket natur tack vare den svenska allemansrätten. Kanske får han tid för lite fågelskådning också?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar